понеделник, 29 юни 2015 г.

Гърци бягат в Сирия

Хиляди гърци стягат багажа си, взимат по едно буре зехтин и по една тенекия сирене фета и тръгват за Сирия, след като получиха информация, че там приемат кредитни и дебитни карти от гръцки банки без дневен лимит. Каналджиите в Турция, веднага усетиха възможността да оптимизират транспортните си разходи и се заеха да покажат пътя на бягащите гърци. Така в едната посока карат сирийци, а в другата - гърци.
Сирийците нямат проблем с гръцките банкомати, тъй като в Гърция няма лимит за карти издадени от чужди банки. Освен това, са чули, че в Гърция ще има ваканция и това още повече е наклонило везните за Гърция за техен избор на бягство.
Така, само за няколко месеца, Алексис Ципрас успя да разшири територията на Гърция към места, които гърците не са достигали от антично време.
Забелязани са и група гърци от туристическия бранш, които пренасят няколко гръцки колони, за да пренесат културното наследство и да могат да приемат туристи и на новото място.
"Това е шанс за Сирия да се демократизира, учейки се от извора. Какво по-добро от това, да се пренесе демокрацията от първо източника" - коментираха наблюдатели на арабската криза.
"След като не успя с досегашните си методи, ЦРУ създаде гръцката криза, за да може да осъществи плана си за пренос на демокрация в Близкия изток" - коментираха други наблюдатели, позовавайки се на изтекли в интернет документи от разузнаването. От ЦРУ заявиха, че издирват къртицата, която е пуснала тези документи в мрежата.
От Русия заявиха, че от другата седмица въвеждат мито върху вноса на демокрация.



От последния час: Северноафриканските каналджии усетиха посоката на вятъра и вече обикалят с рекламни листовки гръцките острови, за да привлекат поток и към Северна Африка. Ще наблюдаваме дали това ще предизвика движение на демокрация и на там.

Няма коментари:

Публикуване на коментар